Administrația Plajelor Dobrogea: Plajele litoralului vor fi pregătite să primească primii turiști la 1 Mai

Cele mai căutate plaje în minivacanță sunt Mamaia și Năvodari

Plajele litoralului sunt pregătite să primească turiști la 1 Mai, susține directorul Administrației Bazinale de Ape Dobrogea Litoral (ABADL), Hristu Uzun. Chiar dacă nu s-au organizat încă licitații pentru sectoarele de plajă ale căror contracte au expirat, Apele Române vor face lucrări de amenajare și curățare în toate stațiunile preferate de turiști pentru minivacanța de 1 Mai: Mamaia, Costinești, Eforie, Vama Veche, potrivit g4media.ro

Data de organizare a licitațiilor pentru sectoarele de plajă ale căror contracte au expirat depinde de sedința de Guvern de săptămâna aceasta, susține directorul ABADL, Hristu Uzun.

 ”Facem o pregătire a plajelor pentru începe sezonului estival. Am început deja să facem pregătirea sezonului estival de acum, pentru că este foarte mult de muncă și vrem ca la sărbătorile de 1 Mai să fie gata pentru primii turiști. Oricum, pregătirea o facem noi pentru începerea sezonului estival. În timpul sezonului estival fac agenții economici care au contracte cu noi. Începe şi sezonul, chiar dacă este iar o perioadă de pauză, mini-pauză, până în 15 iunie, plajele trebuie să fie pregătite”, susține Hristu Uzun. Inclusiv plaja de la Mamaia va fi pregătită Potrivit acestuia, in Mamaia, a fost înnisipată o suprafață puțin mai mare, deoarece se știa că va fi o eroziune mai avansată. „Ca să poată să se creeze o linie de echilibru, de-aia s-a înnisipat puțin mai mult, ea s-a erodat ceva, se va mai eroda, până va ajunge la o linie de echilibru care va stabiliza plaja. Vom face și pe această zonă pregătirile de rigoare, astfel încât pe 27 aprilie să poată să primească turiști. Cele mai căutat plaje sunt sunt zonele acestea – Mamaia, Năvodari… Şi Costineștiul a început să fie frecventat. Vama Veche…”, a mai spus directorul ABADL.

Bărbat din Brașov, arestat pentru șantaj