Patru păstrăvării ilegale, descoperite de Garda de Mediu în Mehedinți

Păstrăvariile erau alimentate din râul Brebina, care face parte din aria naturală protejată Geoparcul Platoul Mehedinţi

Garda de Mediu a depistat, în judeţul Mehedinţi, patru păstrăvării ilegale, care erau alimentate din râul Brebina, parte a ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi, potrivit g4media.ro.

Comisarii au aplicat sancţiuni au dispus sistarea activităţii până la intrarea în legalitate

”În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi pe raza comunei Obârşia Cloşani, impreună cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale – Apele Române – ABA Jiu şi ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi au fost identificate patru păstrăvării cu alimentare din cursul de apă Brebina şi afluenţii acestuia, ce aparţin unor persoane fizice”, a transmis Garda de Mediu.

Garda de Mediu a precizat că deoarece proprietarii de bazine piscicole identificaţi nu deţineau acte de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de acvacultură au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei. De asemenea, s-a dispus măsura de sistare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. httpsBărbat din Brașov, arestat pentru șantaj