amenda 20.000 lei floreasca
Mircea Beuran

În urma evenimentelor de pe urma cărora o pacientă a fost arsă pe masa de operații, consecința directă fiind decesul pacientei, s-au deschis anchete pentru a se afla cine se face cu adevărat vinovat pentru această tragedie. Reamintim că medicul chirurg, Mircea Beuran, a fost demis de la șefia secției de chirurgie, acest eveniment stârnind protestul în rândul multor medici de la Spitalul Floreasca, constestate, de altfel, de mulți dintre aparținătorii opiniei publice, însă și de alți medici.

Ultima știre privind acest caz relatează că Mircea Beuran nu a scăpat de veștile proaste, demiterea sa nefiind singura consecință. Acesta este astăzi audiat în cazul pacientei arse pe masa de operații. Beuran este acum dator să dea explicații privind semnătura sa pe documentele de intervenție, cu toate că acesta susține că nu se afla în sală la momentul tragediei.

Alte acuzații emise împotriva lui Mircea Beuran se învârt în jurul întrebărilor, de ce a fost necesar ca un medic să vină de acasă, în condițiile în care în Spitalul Floreasca se aflau, în acel moment, și alți specialiști care ar fi putut să se ocupe de caz, și de ce medicul rezident răspunzător ar fi folosit mai multă substanță dezinfectantă decât ar fi fost nevoie, lucru ce a facilitat incendiul.

De asemenea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, au efectuat o altă sesizare din oficiu, în cazul unui al doilea presupus pacient ars în sala de operație, caz ce la vremea respectivă nu a fost mediatizat, din motive încă necunoscute.

Alte acuzații emise împotriva lui Beuran, se referă la faptul că acesta ar fi purtat ceas la mână în sala de operație, lucru ce contravine normelor de etică și igienă.

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor România, a declarat:

„Mi-ați arătat pozele pe care nu le vazusem nu arata neaparat ca el era in operatie, se afla in blocul operator. Poate a încălcat acele reguli” – Digi24

#News