Anunțul cu privire la închiderea piețelor, pe perioada în care România se află în carantina parțială, a stârnit un adevărat război al nervilor în rândul producătorilor. Chiar dacă autoritățile locale au venit cu măsuri „de avarie”, întrebarea principală rămâne. Care este diferența dintre supermarket și piață?

Răspunsul a venit din partea premierului, într-o conferință de presă. „E o mare diferenţă. Gradul de conformare în supermarketuri este unul mai mare, acolo sunt sisteme de ventilaţie, sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea măsurilor. Diferenţa este strict legată de riscul de transmitere a virusului şi de analizele care au fost efectuate privind îmbolnăvirile. Este o măsură temporară, cine vrea să cumpere din supermarket, poate să cumpere în continuare din supermarket, cine vrea să cumpere de la piaţă, va putea să cumpere de la piaţă”, a afirmat Ludovic Orban, în conferință.

Dacă în weekend, unele primării au reușit să vină cu soluții, care să fie și rezonabile pentru comercianți, luni dimineață, aceștia au protestat în mai multe orașe din țară, nemulțumiți că noile restricții care au intrat în vigoare de astăzi.

Citește și: Nicușor Dan are soluții pentru a menține deschise piețele agro

#News