Klaus Iohannis

Șeful statului Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că România, prin Ministerul Sănătății, va achiziționa vaccinul anti Covid-19 în măsura în care acesta va fi disponibil. Marea Britanie, Rusia, SUA și China sunt primele state care au anunțat că au deja, vaccinul anti-COVID-19, în teste clinice, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie produs în masă, pentru a fi utilizat la nivel global.

„Avem de gând să achiziţionăm şi vaccinul, în măsura în care el va fi disponibil, şi medicamentele. De această chestiune se ocupă la noi Ministerul Sănătăţii şi pot să vă spun că Ministerul Sănătăţii a întreprins paşii necesari pentru a fi împreună cu celelalte state din UE, care îşi anunţă intenţia pentru contractarea vaccinului anti-COVID-19, în măsura în care va deveni disponibil. Suntem prinşi în procedură”, a punctat Iohannis.

Președintele a reiterat ideea că cetățenii sunt vinovați pentru numărul tot mai mare de cazuri pe care România îl înregistrează în ultimele două luni.

„Am ajuns de la câteva cazuri pe zi la aproximativ 1.200 de cazuri pe zi. Trebuie făcut ceva. Masca este un lucru simplu, nimeni nu o poartă de plăcere, este foarte importantă și este impusă. Cealaltă măsură este păstrarea distanței. Trebuie să fim realiști ce vrem: Vrem să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim pandemia? Este evident că suntem în mijlocul unei pandemii vor fi tot mai multe cazuri și tot mai greu de gestionat dacă români neglijează măsurile impuse și neglijează evidența”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, va oferi măști de protecție gratuite în zona Centrului Vechi

HashtagNews.ro