FOTO Facebook
FOTO Facebook

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat primele măsuri în Capitală de teama răspândirii coronavirusului. Ea a spus că şcolile şi grădiniţele trebuie închise în Bucureşti şi că este mai bine să previi. 

Firea, măsuri urgente de teama răspândirii COVID-19

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât ca primar, cât și ca părinte și vă spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Vă dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că, în momentul în care un singur copil are test pozitiv, se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viața oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe raza municipiului București, școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Aceasta este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nicio critică”, a declarat Firea.

Ea a adăugat că situația poate fi agravată în preajma Paștelui, când mulți oameni se întorc acasă.

„Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu”, avertizează primarul general.

Ea a transmis rugăminte către părinţi: dacă se închid şcolile, să nu meargă cu copiii la mall: „E de la sine înţeles că mallul e folosit doar pentru cumpărături de strictă necesitate”.

Activități suspendate până la sfârșitul lunii martie

Firea a anunţat suspendarea activităţii celor 14 teatre din subordinea PMB până pe 31 martie. Actorii şi regizorii vor fi plătiţi, dar fac doar repetiţii, suspendarea concertelor şi a manifestărilor de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centrul pentru Tineret, ARCUB, PROEDUS, Sala Dalles, Biblioteca Metropolitană.

Citește și Firea le-a pus gând rău miniștrilor PNL. Îi vrea demiși

În cele 19 spitale în coordonarea PMB se respectă tot ce se decide la nivelul Comitetului Naţional. „Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu stricteţe recomandările şi dispoziţiile”, a transmis primarul general.

#NEWS