Jack

Drepturi egale și pentru căței

O lume cu adevărat „umană” s-ar putea caracteriza prin drepturi egale oferite tuturor – chiar și animalelor. Acestea fiind spuse, o familie ce ar fi trebuit să călătorească cu o cursă regională aeriană, pe distanța Palermo – Lampedusa, însă a cărui zbor a fost anulat din motive tehnice, a cerut despăgubiri conform reglementărilor europene intrate în vigoare de curând. Familia a primit câte 250 euro pentru fiecare membru.

Ați putea întreba ce legătură are această infomație cu animalele? Are! Problema este că unul din acei membri ai familiei nu a beneficiat încă de o astfel de despăgubire. Vorbim despre câinele familiei, Jack, ce ar fi trebuit și el să călătorească cu cei doi stăpâni ai săi. Lui Jack i se cumpărase inițial un bilet în valoare de 27 euro.

Citește și: O bătrână de 80 ani, voluntar la un adăpost de animale din Galați

Profitând de reglementarea europeană, acum stăpânii își doresc drepturi egale și pentru patrupedul lor. În momentul de față cererea fost solicitată și se așteaptă răspunsul. Caz în care cererea de despăgubire pentru biletul lui Jack va fi acceptată, simpaticul cățel va deveni primul animal despăgubit de către o companie aeriană, creând, astfel, un precedent pentru cazuri viitoare.

„Câinele este o proprietate”

Reacțiile au apărut numaidecât, astfel că Jasper Rungholm, directorul executiv al DAT, a declarat:

„Deşi povestea sună nebuneşte, ea este adevărată”

„Câinele este însă o proprietate, nu poţi plăti despăgubiri unei proprietăţi”, a completat acesta.

Citește și: Un nou caz de cruzime contra animalelor. Cai bătuți de Bobotează

Cu toate că Jack este considerat o proprietate, și nu un suflet, cererea nu a fost respinsă de către companie, declarând că în prezent se caută o soluție pentru această problemă.

Noi suntem de părere că un suflet nu are cum să fie considerat o „proprietate”, însă, firește, legea ne contrazice, speranțele noastre fiind utopice. Poate pe viitor!

#News