O bătrână de 80 ani ne dă o lecție nouă, tuturor

Reprezentanții unuia dintre cele mai cunoscute adăposturi de animale din Galați, Help Lăbuș, au scris de curând pe pagina lor de Facebook despre doamna Ecaterina, bătrâna de 80 ani, ce le-a oferit voluntariat în cursul weekend-ului trecut, dând astfel o lecție tuturor celor care sunt încă în putere, însă nu ar ridica un pai pentru a ajuta o altă ființă aflată la necaz.

În ciuda vârstei dumneaei, femeia nu a rămas indiferentă nevoii de volutari a celor de la Asociația Help Lăbuș, așadar, împreună cu fiica sa, Elena, a luat decizia să dea niște „mâini de ajutor”, cu toate că munca într-un astfel de adăpost nu este câtuși de puțin una ușoară.

Iată ce scriau cei de la Lăbuș pe pagina lor de Facebook cu puțin timp în urmă:

„Voluntariat la 80 de ani. Doamna Ecaterina ne-a oferit, în acest wekeend, o frumoasă lecție de empatie și iubire față de animalele orfane. La cei aproape 80 de ani ai dânsei, a venit să ofere o mână de ajutor la treburile zilnice din adapost, o muncă deloc ușoară și destul de solicitantă din punct de vedere fizic. Însoțită de fiica ei, Elena, o prietenă veche a lăbușeilor, doamna Ecaterina ne-a mărturisit că nu i se pare greu și că a venit cu dragă inimă să ne ajute. Tot respectul nostru și al lăbușeilor pentru astfel de oameni minunați.”

Probabil că dacă am lua cu toții exemplul celor două doamne, în scurt timp planeta noastră ar deveni un loc mult mai frumos, un loc unde oamenii se ajută între ei, însă și un loc în care omul trăiește în echilibru și comuniune cu animalele pământului. Trebuie să fim conștienți că această planetă nu ne aparține numai nouă, oamenilor, ci și lor, animalelor. Astfel că, dacă tot am ajuns să le ocupăm habitatele, am putea măcar ca atunci când avem posibilitatea, să dăm o mână de ajutor pentru a le asigura o viață mai bună.

Despre Asociația Help Lăbuș

După cum vă povesteam la începutul articolului, Help Lăbuș este o asociație din Galați ce se ocupă cu salvarea animalelor fără stăpân, fie că vorbim despre câini, pisici, cai sau… oițe, la ei având ocazia să găsești multe specii de animale care, la un moment dat, au avut ghinionul de a da de omul nepotrivit, însă ulterior marele noroc să fie găsite de către cei de la asociația lor.

Citește și: Cine n-are o pisică, să facă bine și să adopte

Așadar, în adăposturile acestora poți găsi zeci, sute, chiar mii (1200 în 2019) de animale pe care voluntarii Lăbuș le hrănesc, le iubesc și le prețuiesc. Chiar și așa, din pricina numărului mare de „cazări”, cei de la Lăbuș se simt, de cele mai multe ori, constrânși să ceară ajutorul cetățenilor cu suflet mare, fie că discutăm despre voluntariat, ori despre donații de hrană pentru animale sau chiar bani.

Dacă îți dorești să ajuți Help Lăbuș, poți face asta în două moduri:

1. Să devii voluntar atunci când timpul îți permite acest lucru, contactându-i pe pagina lor de Facebook ( https://www.facebook.com/HelpLabus/), ori sunând la 0751 024 562.

2. Donând mâncare pentru animale direct la adăpost ori bani, într-unul dintre conturile următoare:

BANCA COMERCIALA ROMANAsucursala judeteana Galati
Galati, Str.Brailei nr.35

Cod IBAN:
LEI – RO67 RNCB 0141 0328 6277 0001
USD – RO13 RNCB 0141 0328 6277 0003
EUR – RO83 RNCB 0141 0328 6277 0004

#News