Valeriu Zgonea a fost condamnat, luni, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de infuenţă. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Închisoare pentru Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor

„Condamnă pe inculpatul Zgonea Valeriu la pedeapsa de ani închisoare cu executare. Menţine măsura asiguratorie până la concurenţa sumei de 62.142 lei”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti, la solicitarea Adevărul.

Pe data de 23 ianuarie, procurorii DNA au cerut condamnarea lui Valeriu Zgonea la o pedeapsă cu închisoarea orientată spre mediu pentru trafic de influenţă. Reprezentantul DNA a susţinut, atunci, în faţa judecătorului, că Valeriu Zgonea a intervenit la fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea, dar şi la Marcel Ciolacu, actualul şef al social-demoicraţilor, pentru ca o anumită persoană, Ionela Dobrică, să ajungă într-o funcţie de conducere la Ministerul Comunicaţiilor. 

Valeriu Zgonea a arătat în faţa instanţei de judecată, în ultimul cuvânt, că este nevinovat şi că el crede „cu tărie în actul de justiţie”.   

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a arătat că el nu a avut niciun rol în numirea Ionelei Dobrică în funcţia de subsecretar de stat la Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională. El a făcut şi o serie de precizări legate de interceptările prezentate de procurorul de şedinţă în sala de judecată.

Citește și Bucureștiul, fruntaș la poluare în Europa! 

„Funcţia de secretar de stat este o funcţie politică, nu dai examen pentru a ajunge acolo. Patru membri marcanţi ai PSD v-au spus în ce condiţii a fost promovată doamna Ionela Dorbică.

În România, subsecretarii de stat nu au cabinet de demnitar sau şefi de cabinet. Este o poveste de adormit copiii! Dar această chestiune trebuia omisă (n.r. – de procurori) pentru ca chestiunea pseudo-juridică să aibă impact mediatic. Nu am contribuit în nicun fel pentru ca doamna Ionela Dobrică să devină subsecretar de stat”, a spus Zgonea.

#NEWS