Schimbările înseamnă acțiune: aici, acum, imediat. Un raport al schimbărilor întreprinse în Sectorul 5 al Capitalei este dovada clară că transformarea înseamnă implicare, nu promisiuni făcute în campania electorală, nu amânări, nu vorbe tipărite pe pliante colorate.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone insistă pe transparență, prezentând raportul de activitate al societății Infrastructura 5 S.A. Este vorba despre perioada cuprinsă între 31 mai – 6 iunie 2021.

În acest interval, SC Infrastructura S.A. a continuat lucrările începute în următoarele locații:

Pe Strada Lerești, numerele 2-4, s-au exercitat lucrări de suplimentare, implicând atât refacerea covorului asfaltic, cât și amenajarea de parcări.

Continuarea de refacere a covorului asfaltic s-a realizat și pe Strada Zori de zi, iar la Intrarea Posada nr 9 a fost amenajată o alee pietonală, exact lângă Lacul Posada.

În ceea ce privește Strada Imboldului, Societatea a continuat reparațiile covorului asfaltic, prin montarea de plombe stradale, pe toată lungimea străzii.

Primăria Sectorului 5: Continuitate, implicare și transparență

Dacă lucrările menționate au reprezentat o continuitate, Primăria Sectorului 5 face publice și lucrările începute. Au fost începute următoarele lucrări:

1. O parcare a fost amenajată pe Str. Pecineaga nr. 81-82, bl 46. Este vorba despre o parcare cu o suprafață de 150 mp;

2. O altă parcare a fost amenajată tot pe Str. Pecineaga nr. 97, în spatele blocului 47 A;

3. A început refacerea covorului asfaltic, prin montarea de plombe stradale pe strada Iacob Andrei;

4. De asemenea, au fost montate plobe stradale și refăcut covorul asfaltic și pe Strada Cladova;

Raport pentru lucrările efectuate și încheiate în această săptămână

1. Pe Calea Rahovei, între Strada Zaharia Carcalechi și Strada Zanfir Olaru, au fost montați 37 de stâlpișori;

2. Pe Strada Neptun și Șoseaua Măgurele au fost montați 10 stâlpișori;

3. Pe Strada Subl. Popa s-au realizat reparații ale covorului asfaltic;

4. În Piața Rahova au fost montați 3 stâlpișori.

Fie ploaie, fie vânt, lucrăm la foc continuu pentru a aduce Sectorul 5 la nivelul pe care cetățenii îl așteaptă. Faptul că plouă nu reprezintă o scuză pentru a sista lucrările. Trebuie să ne adaptăm și să facem ce se poate face pe o astfel de vreme, dar sub nicio formă nu putem sta degeaba. Nu e timp de pierdut. Dacă eu pot merge pe teren atunci când plouă, atunci și angajații Primăriei Sectorului 5 pot face acest lucru. Oamenii s-au săturat de scuze, vor să vadă fapte. Lucrările la spațiul de recreere din apropierea Străzii Neptun reprezintă un standard de calitate pentru viitoarele lucrări și am să mă asigur că acest nivel va fi respectat”, a precizat Piedone într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Așa cum a promis, Cristian Popescu Piedone lucrează pentru a aduce Sectorul 5 pe linia de plutire, astfel încât  ”Ultimul Sector să devină primul”. Cu fiecare raport, Primăria Sectorului 5 încearcă să redefinească o parte de București care a reflectat, pentru mulți ani, dezinteresul total al conducerii anterioare.