Prințul William
Prințul William

Prințul William alocă o sumă în valoare de 55 de milioane de euro pentru cel care poate salva mediul înconjurător. Sau pentru cel care găsește soluția salvatoare. Respectivul premiu este asemănător premiilor Nobel și se bazează pe mediu, pe soluții și pe lupta noastră, a tuturor, cu poluarea. Se caută o rezolvare nu doar începând cu anul 2020, anul în care vaccinul pare a fi singura soluție. Iar dacă un antitdot pentru coronavirus va apărea pe piață, stăm încă deosebit de prost la capitolul climă și poluare.

Într-un interviu acordat CNN, prințul a spus că acesta va fi „cel mai prestigios premiu global pentru mediu” de până acum și că scopul său este de a muta dezbaterea privind mediul înconjurător de la pesimism și negativitate la optimism și speranță.

”Există oameni minunați care fac lucruri incredibile în întreaga lume, în cadrul comunităților mici de pretutindeni. Dacă una dintre ele ar putea avea o idee uimitoare, o putem extinde, o putem folosi pentru a aborda unele probleme globale”, a spus el.

Premiul Earthshot va fi acordat începând cu anul 2021 și va avea 5 câștigători. Fie că sunt persoane, organizații sau grupuri, scopul rămâne găsirea de soluții la cele cinci obiective „Earthshot”. Respectivele obiective sunt: protejarea și refacerea naturii, curățarea aerului, revigorarea oceanelor, construirea unei lumi fără deșeuri sau reducerii încălzirii globale.

Anul 2020 nu a fost doar anul coronavirusului, ci și anul temperaturilor record, al inundațiilor, al incendiilor. Un an ca un semnal de alarmă.

”Vrem să schimbăm discursul și să arătăm că putem oferi soluții și că, peste 10 ani, putem face planeta mai durabilă, mai prosperă și mai bună pentru toată lumea”, a spus prințul William.

”Bunicul meu a început să facă lucruri pentru mediu cu mult timp în urmă, în special prin WWF. Tatăl meu a vorbit despre schimbările climatice în urmă cu mult timp. Acum este momentul să acționăm”, a mai spus el.

Citește și: Belarus, sub asediul dictaturii: Lukaşenko a oprit internetul

#News