Minsk, capitala Belarus este centrul de greutate al unora dintre cele mai violente proteste din ultima decadă. Data de 9 august a reprezentat începutul unor revolte fără precedent, împotriva unui dictator care pare să fi pus stăpânire la țară, de mult prea mulți ani.

Cea de 57-a zi de proteste din Belarus s-a lăsat, ca de obicei, cu sute de mii de oameni strânși în centrul capitalei și cu o jandarmerie care a folosit de la lacrimogene la tunuri cu apă, cu scopul de a-i dispersa pe protestatari.

Belarus, fără internet și cu metroul închis

De teama represaliilor civile, dictatorul Alexandr Lukaşenko a ordonat prin interpuși oprirea internetului, pentru a diminua efectul de domino al informației. În egală măsură, s-a ordonat închiderea principalelor stații de metrou, pentru a împiedica accesului facil al populației în zona de proteste.

Alexandr Lukaşenko este președintele Belarus din 1994 și de curând a câștigat un nou mandat, acesta fiind motivul principal pentru care protestatarii continuă să-și facă simțită prezența în centrul Minsk. De asemenea, printre cerințele acestora se numără și eliberarea deținuților politici.

Citește și: Maria Kolesnikova, șefa protestatarilor din Belarus, arestată la granița cu Ucraina

#News