La sfârșitul audienței generale săptămânale de la Vatican, Papa Francisc a fost profund impresionat de rugăciunea unui episcop italian din Ucraina, precizând că e nevoie de oprirea războiului cât mai rapid.

„Doamne Iisuse, născut sub bombele de la Kiev, mort în braţele mamei într-un buncăr din Harkov, trimis pe front la 20 de ani, ai milă de noi!”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a cerut iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme” şi ale căror mâini „create pentru a proteja s-au transformat în instrumente ale morţii”.

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează de 21 de zile

Șeful Bisericii Catolice i-a cerut lui Dumnezeu să „oprească mâna lui Cain”, cerând iertare pentru toate atrocitățile pe care armata rusă le săvârșește împotriva poporului ucrainean.

„Şi când vei opri mâna lui Cain, ai grijă şi de el. El este fratele nostru. Iartă-ne dacă (…) prin durerea noastră legitimăm brutalitatea actelor noastre”, a spus Suveranul Pontif în fața credincioșilor adunați în sala de audiențe Paul al VI-lea. Unii dintre cei prezenți aveau asupra lor steaguri ucrainene și mesaje de susținere.

Reamintim că în urmă cu două zile, șeful Bisericii Catolice a făcut apel la pace, cerând oprirea imediată a masacrului ce are loc în Ucraina.

Primarul Kievului Vitali Kliciko l-a invitat pe Suveranul Pontif să viziteze orașul, precizând că prezența sa ar aduce un plus de încredere populației ucrainene.

„Credem că prezenţa fizică a liderilor religioşi în Kiev este esenţială pentru a salva vieţi şi a netezi calea spre pace, în ţara noastră, şi în alte locuri”, se arată în scrisoarea trimisă de primarul Kievului, informează Digi24.

De asemenea, acesta a menționat că dacă Papa Francisc nu poate să ajungă în Kiev, Suveranul Pontif ar putea participa la o videoconferință comună, înregistrată sau difuzată în direct.

„Facem apel la dumneavoastră ca lider spiritual, să vă exprimaţi compasiunea, să vă alăturaţi poporului ucrainean şi să difuzaţi în comun un apel la pace”, a mai spus Kliciko.

Papa Francisc se roagă pentru pace în Ucraina