Kelemen-Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a reacționat cu privire la restricțiile impuse de autorități prin închiderea restaurantelor sau a teatrelor.  Acesta a precizat, la Aleph News, că pandemia „va schimba modalitatea de a trăi”, fiind încă departe de normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

„Dacă regulile sunt respectate nu există această necesitate şi nu este just să închizi iarăşi restaurantele, cafenelele, fiindcă acolo, din ceea ce văd eu, nu există un risc mare de a transmite virus. Şi în acelaşi timp să laşi deschis jocurile de noroc, să laşi să meargă lumea nenumărat la Iaşi la pelerinaj, sunt convins că nu se supără Dumnezeu dacă un an nu faci pelerinaj, pentru că forţa credinţei nu va depinde de aceste chestiuni.

Să închizi teatrele şi cinematografele pentru ce? Nu există niciun motiv, nu există niciun studiu, nu există date ştiinţifice prin care se poate demonstra că în teatre şi în săli de cinema se transmite mai puternic virusul decât la un pelerinaj necontrolat. Nu mai vorbim de artişti, de creatori, care stau de luni de zile. Pentru un actor să nu poţi urca pe scenă, pentru un regizor să nu poţi să pui în scenă un spectacol, este jale”, a spus Kelemen Hunor, la emisiunea „Ochii pe mine”, de la Aleph News.

Omul, ființa socială ce trebuie să se adapteze noilor condiții

„Această pandemie va schimba modalitatea noastră de a trăi, până nu va exista o medicaţie eficientă lucrurile nu se vor schimba. Dacă ne uităm la cifre vedem dimensiunea tragediei, trebuie asigurată o viaţă normală pentru toată lumea, în şcoli, în teatre, în restaurante, omul e o fiinţă socială”, a mai spus Kelemen Hunor.

Reamintim că Mitropolia Moldovei și Bucovinei a luat decizia de a reduce zilele pelerinajului, de la o săptămână, la numai una, chiar în ziua în care este prăznuită Sf. Cuvioasa Parascheva, pe 14 octombrie, iar pelerinii vor putea intra în curtea Catedralei Mitropolitane doar pe bază de buletin, care trebuie să fie de Iași.

Citește și: Kelemen Hunor vrea la Guvernare. „E nevoie de stabilitate politică”

#News