Guvernul României a decis ca la pelerinaje să participe doar credincioșii din acele localități, astfel că Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a văzut pusă în situația de a-și adapta programul pe care îl avea deja stabilit. Dacă într-o primă etapă au acceptat acest fapt, iată că miercuri seară reprezentanții bisericii au anunțat că programul va fi redus doar la Sfânta Liturghie din 14 octombrie, când este prăznuită Sf. Cuvioasă Parascheva, o decizie de altfel radicală.

Potrivit purtătorului de cuvând al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu, Mitropolia „a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie”.

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva.”, a transmis părintele Constantin Sturzu, în comunicatul Mitropoliei.

Totuși, „dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Dar vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens.”, a adăugat Constantin Sturzu.

Citește și: Primarul Pandele cere BOR să permită aducerea raclei Sf. Parascheva la Voluntari

#News

Foto