Cum pot fi vopsite natural ouăle de Paște

Vopseaua din magazin conține coloranți alimentari și compuși chimici toxici.

Gospodinele au început pregătirile pentru Paște, chiar dacă mai sunt două săptămâni până atunci. Una dintre cele mai importante activități este vopsirea ouălor. Unele persoane vopsesc ouăle în mai multe culori, adăugând tot felul de accesorii.

Ouăle se pot vopsi cu vopseaua din magazin, dar aceasta conține coloranți alimentari și compuși chimici toxici. Sunt și variante naturale de vopsire a ouălor.

Turmeric
Pentru ouă galbene, sunt necesare 120 de mililitri de apă fierbinte, 3 linguri de turmeric și 2 linguri de oțet. Ouăle deja fierte se adaugă și se lasă în amestec, cu focul stins, timp de 60 de minute.

Afine
Pentru ouă mov este nevoie de 350 de mililitri de apă clocotită, 80 de grame de afine și 3 linguri de oțet. Se adaugă ouăle fierte și se lasă până la 60 de minute în amestec, cu focul stins.

Varză roșie
Pentru ouă albastre este nevoie de 350 de mililitri de apă, o jumătate de varză roșie tăiată în cubulețe mici și 3 linguri de oțet. După ce amestecul clocotește, se adaugă ouăle fierte, se stinge focul și se lasă până la 80 de minute.

Sfeclă roșie
Ouăle fierte se lasă o noapte întreagă în sucul de sfeclă roșie, iar dimineața culoarea lor se va transforma în roz.

Spanac

Dacă adăugați circa patru căni de frunze de spanac în apă clocotită, iar apoi lăsați ouăle fierte suficient în ea, acestea vor deveni verzi. La final ungeți ouăle cu ulei pentru că acestea să strălucească.

Oul de Paște are și scop decorativ în perioada Paștelui. Ouăle de Paște decorative pot fi ouă de găină golite de conținut, sau pot fi confecționate din carton, gips, lemn, piatră, material plastic. Există și ouă de Paște de ciocolată.

Momente complicate pentru Oana Radu. A plecat de urgență la un spital din Paris