Senatorul Alfred Laurențiu Mihai: PSD a găsit soluții pentru combaterea creșterii prețurilor

PSD a venit cu pachetul de măsuri numit „SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”.

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai îi asigură pe români că PSD  nu va permite sărăcirea salariaților și a pensionarilor din cauza unor prevederi incluse de miniștrii USR în PNRR. Senatorul PSD invită sindicatele să devină parteneri în procesul de implementare al PNRR. Potrivit senatorului Alfred Laurențiu Mihai, este foarte important că PSD reușește să găsească resurse, inclusiv din fonduri europene, pentru protejarea cetățenilor. Economia este afectată de război, de sancțiunile împotriva Federației Ruse și de creșterea prețurilor la energie, a declarat senatorul PSD.
„Suntem conștienți că acest pachet de măsuri „SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA” nu rezolvă în întregime problema creșterii prețurilor și ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari. Din acestă cauză recunoaștem că oameni sunt îndreptățiți să protesteze cu privire la creșterea prețurilor și multe dintre aceste măsuri sunt îndreptate către categorii mai vulnerabile ale populației, către cei care resimt cel mai greu șocul creșterii prețurilor”, a declarat senatorul PSD, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ce propune PSD pentru combaterea creșterii prețurilor

Senatorul a mai precizat că PSD a venit cu pachetul de măsuri numit „SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA”, care include soluții pentru combaterea creșterii prețurilor, cum ar fi plafonarea facturilor la electricitate și gaze naturale. Pachetul mai prevede ​acordarea de vouchere pentru alimentele de bază, ​vouchere pentru elevii cu burse sociale, creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă, dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați. De asemenea, pachetul mai include scutirea de taxe pentru suma de 200 de lei acordată în plus de angajator la salariul minim, ​creșterea salariilor din agricultură, stabilirea unui salariu minim brut de 3.000 de lei în acest sector, stabilirea unui salariu minim pentru muncitorii din agricultură, de 3000 de lei brut.

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai este preocupat de aderarea României la spațiul Schengen