Potrivit spuselor a trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Gabriela Baltag, Evelina Oprina și Victor Alistar, în cursul zilei de mari, trebuia să fie reluat votul aferent desemnării președintelui instituției.

„Astăzi, 10 decembrie 2019, au fost convocate două ședințe de plen cu ordine de zi diferită, prima având ca obiect raportul activității CSM pe anul 2019 și alegerea conducerii Consiliului pentru anul 2020, cea de-a doua fiind ședință de ordine de zi regulată. Nu am dorit să participăm la ședința celui de-al doilea Plen pentru că (…) în caz de paritate de voturi și după reluarea votului în cadrul primului plen, procedura de vot pentru alegerea noului președinte al CSM trebuia să fie reluată în următoarea ședință a plenului, adică cea de la ora 14.30, convocată în mod legal”, arată cei trei membri ai CSM, într-un comunicat citat de Mediafax.

În ziua de 31.12.2019, votul pentru desemnarea preşedintelui CSM pentru anul în curs a fost amânat ca urmare a blocajelor create la votul pentru Nicoleta Țînț.

După ce au fost înregistrate nouă voturi „pentru”, 9 „împotrivă” și unul nul, votul pentru Ţânţ a fost anulat în două situaţii. În urma acestui eveniment, discuţia pe această temă a fost demarată de către membrii CSM, care trebuiau în cursul zilei de marţi să stabilească cine va urma să conducă Consiliul în 2020.

Şedinţa s-a conluzionat doar cu numirea vicepreşedintelui Tatiana Toader.

#news