Foto: Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat, în urmă cu foarte puțin timp, pe pagina oficială de Facebook a instituției publice, că în Sectorul 5 au fost montate aproximativ 400 de camere de supraveghere, pentru prevenirea diverselor ilegalități care s-ar putea întâmpla pe raza sectorului. Astfel, cu ajutorul noilor „gadget-uri”, municipalitatea va putea monitoriza eficient ce se întâmplă pe străzi, astfel încât cei tentați să comită fărădelegi să poată fi identificați mai ușor, în cazul în care se întâmplă ceva.

Copiii, părinții și bunicii Sectorului 5 au, de astăzi, șanse mai mari de a rămâne în siguranță

Foto: Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5: „Cetățenii trebuie să știe că există acest Big Brother care supraveghează”

Potrivit comunicatului remis de Primăria Sectorului 5, camerele video vor avea menirea de a supraveghea activitatea din apropierea grădinițelor, școlilor, parcurilor, însă și în intersecții. „Camerele sunt unele performante, deci putem vedea absolut tot ce mișcă în sector. În perioada următoare vom avea un număr și mai mare de camere de supraveghere, pentru că locuitorii trebuie să aibă un trai liniștit și sigur.”, s-a declarat, de asemenea, pe pagina primăriei.

Mai mult, camerele video vor trasmite imagini live unui „centru de comandă”, astfel încât, în cazul comiterii unei fărădelegi, Poliția Locală să poată interveni în timp util.

Lista străzilor unde sunt montate camerele de supraveghere poate fi consultată dând click aici, a mai precizat Primăria Sectorului 5.

Citește și: Piedone pune la zid acțiunile lui Florea de la Sector 5: Pot provoca drame