Igor Dodon / Maia Sandu / Foto: Cotidianul.md

Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, actual reşedintele al Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, este de părere că actualul președinte, Maia Sandu, nu va avea puterea necesară pentru a-și finaliza mandatul de președinte câștigat în urma ultimelor alegeri prezidențiale. Controversata declarație a fost transmisă în cadrul emisiunii pe care Dodon o ține pe rețelele sociale, informează Știri.md.

Lui Igor Dodon îi surâde ideea alegerilor prezidențiale anticipate

Sugerând, mai pe față, mai cu subînțeles, că și-ar dori alegeri anticipate, fostul președinte moldovean a adăugat că are răbdare să treacă pandemia: „încă nu vom lansa această procedură. Suntem ocupaţi cu alte lucruri, cum ar fi, de exemplu, cu găsirea vaccinurilor, aducerea lor în ţară şi ajutarea oamenilor. Dar ea cu greu îşi va putea îndeplini mandatul. E posibil că chiar partidele de dreapta să iniţieze procedura de punere sub acuzare şi noi o vom sprijini”, a spus Igor Dodon.

Mai mult, Igor Dodon este aproape sigur că, la un moment dat, popularitatea Maiei Sandu va scădea considerabil. Astfel, atunci când acest lucru se va întâmpla, el va fi gata să preia „frâiele” țării, din nou. „Ratingul ei se ridică acum. Să convenim în felul următor: dacă ratingul va ajunge la 25-30%, scrieţi o cerere şi plecaţi. Oamenii te vor înţelege, dar nu te vor ierta”.

Însă până atunci mai e! Așadar, în momentul de față, Igor Dodon vizează fotoliul de prim-ministru.

„Sunt sigur că mă voi descurca în acestă funcţie. Dar nu acum, vom reveni la aceste conversaţii după alegeri. Iar alegerile pot avea loc numai atunci când vaccinăm populaţia şi rezolvăm problemele pandemice”, a mai spus el.

Citește și: Rusoaicele, dar mai ales rușii, au decis: Putin, cel mai sexy bărbat din Federație