Studenţii unei universități sunt învățați să nu facă nimic

În timpul cursului, telefoanele sunt interzise.

Universitatea Lawrence din Appleton, statul Wisconsin, a oferit, la începutul anului universitar 2022, un curs neobișnuit, studenţii fiind învăţaţi să nu facă nimic şi să se relaxeze. Ideea este una serioasă, disciplina neobişnuită devenind cea mai populară din cadrul instituţiei, potrivit ziare.com.

Studenții care participă la curs pot obţine credite universitare care vor fi adăugate la nota primită la examenul final.

Cincizeci şi doi de studenți urmează cursul în acest semestru, mai mulţi decât la orice alt curs de la această universitate privată, specializată în arte, care are aproximativ 1.500 de studenţi. În timpul cursului, telefoanele sunt interzise la ore, profesorii oferind cunoştinţe axate pe „well-being”. Astfel, se predau beneficiile mersului pe jos, fiind organizate „ cursuri de somn”, în care se  explică că studenţii care dorm cel puţin 8 ore pe noapte au, în medie, o rată de succes mai bună decât cei care pierd nopţile.

Studenţii sunt încurajaţi să iasă din casă pentru 30 de minute fără telefon mobil. 

De asemenea, sunt planificate şi alte activităţi, urmând să fie predată  disciplina tai chi și ore de meditaţie. Cursul îi învaţă pe studenţi cum să se relaxeze şi să se deconecteze. Cadrele didactice ale universităţîi au pornit de la constatarea că într-o societate din ce în ce mai conectată, este nevoie de tot mai multă atenţie, datorită în special reţelelor sociale şi supraexpunerii la diverse „ecrane”, iar a nu face nimic a devenit chiar un lucru foarte dificil. Suprasolicitarea modernă are consecinţe asupra psihicului studenţilor. Potrivit unui studiu recent publicat în „The Journal of Affective Disorders”, problemele de sănătate mintală sunt în creştere în campusurile universitare americane de mai mulţi ani, peste 60% dintre studenţi prezentând  semne ale uneia sau chiar mai multor probleme de sănătate mintală în 2020-2021, faţă de numai 10% în 2013.

Ediţia a 32-a a Festivalului Naţional de Teatru începe sâmbătă