Guvernul demis ține cu dinții de bugetul statului și trece la amenințări. Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, a anunțat că se lucrează la o schemă care să stabilească plafonul sub care vor fi plătite subvențiile de căldură. Totodată, Popescu a mai anunțat că lucrează la un proiect legislativ care să oblige Primăriile să plătească cu prioritate cheltuielile termice.

Guvernul demis ține cu dinții de bugetul statului și trece la amenințări

„Mai avem o problemă legată de subvenționarea căldurii în București, subvenție aplicată tuturor locuitorilor Capitalei. Asta se întâmplă pentrucă nu avem definit termenul de consumator vulnerabi. Consumatorul vulnerabil este acea persoană care are cu adevărat nevoie de subvenție. Practic, acum se dă subvenție la toată lumea care este legată la sistemul centralizat.

Cei care nu sunt legați la sistemul centralizat și au centrală proprie nu primesc subvenție, ceea ce nu este normal. Poate să existe un consumator vulnerabil care nu este legat la sistemul centralizat, dar are o centrală pe gaze, deci este normal să primească subvenție dacă are venitul sub un anumit prag.”, a declarat ministrul demis al Economiei.

Virgil Popescu, mesaj ferm pentru primării

„Noi ne-am asumat ca împreună cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Dezvoltării vom face o definire a consumatorului vulnerabili și vom sprijini o schemă de ajutor. Ei bine, din acel moment nu se va mai putea să se dea așa subvenție la toată lumea. Pentru că este o risipă din buget, iar banii se pot duce pe alte destinații.

Citește și Nicușor Dan continuă războiul cu Firea: Prelungirea Ghencea – Domnești, gata în anul 2979

Și vom mai face ceva și asta să înțeleagă și Primăria, vom face un proiect legislativ în așa fel încât utilitățile de termie obligatoriu să fie plătite imediat după salarii, prioritar, pentru că, dacă crede cineva că se vor investi sute de milioane de euro în centralele noi de cogenerare, dar Primăriile nu-și vor plăti datoriile către furnizor și vom ajunge din nou în aceeași situație, se înșală. Deci va fi obligatoriu ca utilitatea termică să fie plătită imediat după salarii, iar restul, panseluțe și flori și concerte, după, dacă mai rămân bani”, a declarat Virgil Popescu.

#NEWS