Firea le oferă copiilor ochelari gratis, cu două condiții. Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei, a anunțat, sâmbătă, edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea.

Firea le oferă copiilor ochelari gratis, cu două condiții

Conform primarului minicipiului București, noul proiect dedicat copiilor din Capitală, ”CLAR- pentru COPII”, are ca scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalologice. Proiectul ”CLAR- pentru COPII” va fi dedicat tuturor celor ”cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist”.

”M-am întâlnit cu directorii Administrației spitalelor și serviciilor medicale, pentru a stabili detaliile acestui proiect”, a anunțat., sâmbătă, Gabriela Firea.

Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei.

Vezi și Firea neagă zvonurile apărute în presă

Criterii de eligibilitate:

– Domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin 6 luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii;

– Recomandare medicală de la medicul specialist/primar. Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 şi 2000 de beneficiari în anul 2021.

Bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei.

#NEWS