Ludovic girează pentru Nicușor. 99% șanse să devină primar
Nicușor Dan

Nicușor Dan continuă războiul cu Firea: Prelungirea Ghencea – Domnești, gata în anul 2979. Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR, o acuză pe Gabriela Firea că nu a făcut aproape nimic pentru realizarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea – Domnești în cei aproape patru ani de mandat de primar general și arată că în ritmul în care s-au mișcat lucrurile până acum, șantierul va fi închis abia în 2979.

Nicușor Dan continuă războiul cu Firea: Prelungirea Ghencea – Domnești, gata în anul 2979

”Gabriela Firea ne anunța veselă ieri că lucrările la proiectul Prelungirea Ghencea – Domnești sunt în grafic. Este o nouă mostră a imposturii primarului nostru general, pe care locuitorii din zonă, care suportă de ani de zile un trafic insuportabil, o resimt cel mai bine.

În realitate, Gabriela Firea a preluat o lucrare din care până în 2016 se realizase (inclusiv exproprieri) 3,7% și a dus-o în 2019 la un procent de realizare de 4%. În acest ritm, de 0,1% pe an, lucrarea va fi terminată în anul 2979”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și Proiect SF pentru rezolvarea haosului de pe Prelungirea Ghencea

Potrivit acestuia, pentru anul 2019 urmau să fie efectuate lucrări, inclusiv exproprieri, de 90 milioane lei, dar în realitate a fost realizat abia 2% din plan – lucrări de doar 2 milioane de lei.

Cifrele exacte sunt următoarele, explică Nicușor Dan:

  • Costul lucrării (inclusiv exproprieri) este de 565 milioane lei
  • Pana în 2016 fuseseră executate lucrări de 21 milioane lei (3,7%)
  • În 2017 urmau să fie realizate lucrări de 5 milioane lei, nu s-a realizat nimic
  • În 2018 nu a fost planificat și nu s-a realizat nimic
  • În 2019 urmau să fie realizate lucrări de 90 milioane lei, s-au realizat lucrări de 2 milioane lei (2% din lucrările planificate pentru 2019).

#NEWS