Rujeola face noi victime în România. Astfel, alte 69 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în 7 judeţe din România.

CITEȘTE ȘI Rujeola-face-ravagii-in-Romania-zeci-de-cazuri-in-sapte-judete_

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns a depășit 19.300, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, conform Mediafax.

Rujeola, noi cazuri confirmate in România

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 7 februarie, este de 19.328, din care 64 de decese.

CITEȘTE ȘI Decesele -cauzate-de-coronavirus in-crestere alarmanta/

În ultima săptămână, au fost raportate 33 de cazuri nou confirmate în Suceava, 18 în Neamț, 13 în Sălaj, 2 în Satu Mare și câte unul în Botoșani, Maramureș și Vaslui.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Ce este rujeola

Rujeola, în schimb, poate fi deosebit de periculoasă în cazul copiilor mai mici de 5 ani, dar și pentru adulții cu vârste de peste 20 de ani. Frecvent, duce la complicații severe, precum infecțiile pulmonare inferioare, infecții la nivel cerebral sau infecții bacteriene secundare.

Rujeola se manifestă la persoanele care nu au fost imunizate sau la cele care nu au suferit niciodată de această afecțiune.

După ce un copil sau un adult este infectat cu virusul rujeolei, în organismul acestuia se formează o imunitatea puternică împotriva infecției.  Recidivele de rujeolă sunt extrem de rare. Imunitatea se poate obține și prin vaccinare. #News