razboi nuclear

Se pare că în ultima perioadă, unul dintre cele mai fierbinți subiecte îl reprezintă dispusta dintre Statele Unite ale Americii și Iran, în urma ultimelor evenimente ce s-au soldat cu moartea generalului iranian Qasem Soleimani, pentru moartea căruia s-au promis răzbunări. Promisiunile încep să prindă contur, astfel că Iranul a lansat un număr de 10 rachete ce îi vizau pe soldații americani aflați în două baze militare situate în Irak, după cum relatează CNN, bazându-se pe o informație venită de la Pentagon.

Numărul celor răniți sau decedați nu este încă cunoscut, ori dacă el există, însă surse de încredere declară că soldații americani ar fi avut informații asupra atacului încă de dinainte ca el să fie pus în practică de către armata iraniană, așadar mulți dintre cei prezenți în bazele militare au avut timp să se pună la adăpost. Cu toate astea, ceea ce este sigur este că au existat avarii în ceea ce privește echipamentul soldaților americani de la cele două baze.

Atacul vine la scurt timp după moartea generalului Qasem Soleimani, însă și în imediata apropiere temporală a altei tragedii care s-a soldat cu moartea a 180 de pasageri ai unei companii aeriene ucrainiene.

#News