posta romana intarzie plata pensiilor

După cum vă povestea HashtagNews.ro acum câteva zile, situația pensiilor în luna ianuarie nu se întrevedea a fi una prea roz, întârzieri în livrarea lor fiind în program. Cu toate astea, iată că avem în sfârșit un răspuns privind întrebarea „când își vor primii pensionarii dreptul lunar?”. În condițiile în care marea majoritate a pensiilor din România abia dacă reușesc să întrețină traiul lunar, pensionarii fiind la limita subzistenței, o astfel de veste a creat haos printre aceștia.

”După ce că pensiile sunt așa cum sunt, abia dacă îți ajung banii ca să-ți cumperi de mâncare și medicamente, de mers într-o excursie nici nu se mai pune problema, mai vin și târziu”, a declarat pentru HashtagNews.ro un pensionar nemulțimit de situația actuală.

Declarația ministrului muncii:

„Imediat ce am venit din aceste zile libere, mă refer la toţi angajaţii, că eu am lucrat şi în această perioadă, s-au deschis creditele, au ajuns banii în Trezorerie, au ajuns banii la Poşta Română. Se încep plăţile în teren cu joi dimineaţă, fapt care va face ca în zilele următoare oamenii să primească pensiile fără absolut niciun pericol să nu le primească. Ba chiar mi-am rugat colegii de la Poşta Română să facă un efort, şi, faţă de perioada de aproximativ două săptămâni cât dura acoperirea naţională pe întreg teritoriul României, să scurteze la o săptămână, să facă un efort, pentru că e o perioadă după sărbători și oamenii au făcut cheltuieli și în mod evident au nevoie de resurse. (Vor fi întârzieri, n.r.) de trei-patru zile faţă de calendarul obişnuit pentru pensiile care ajung cu poştaşul”.

De asemenea, s-a menționat faptul că pensionarii ce au ales să primească plata pe card nu vor fi afectați de aceste întârzieri.

„Ele (pensiile, n.r.) sunt în acest moment în procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectaţi pensionarii care îşi primesc banii pe card, şi fac un apel ca cei care au posibilitatea să primească pensiile pe card să o facă, pentru că, iată, contează fiecare zi în primirea banilor. Pentru cei care primesc banii la poartă, în cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera” – Violeta Alexandru, pentru Digi24.

#News