Protecția Consumatorilor, sfaturi privind cumpărarea de peşte și produse de peşte

Acestia nu trebuie să cumpere produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate

Saramura peste
Saramura peste sursa foto pixabay

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel a transmis o serie de sfaturi consumatorilor care doresc să cumpere peşte şi produse din peşte, în perioada sărbătorii Bunei Vestiri şi a Floriilor, potrivit g4media.ro.

El le recomandă acestora să fie foarte atenţi la aspect şi să nu achiziţioneze produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate.

Consumatorii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la aspectul exterior al produsului, pentru a aprecia prospeţimea acestuia, să nu cumpere produse cu suprafaţă lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, cu aspect de vechi.

”Refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte pentru care aveţi îndoieli privind gradul de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare, urmăriţi modul de etichetare a peştelui şi produselor din peste şi nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă dată durabilităţii minimale/dată limita de consum sau dacă această dată este modificată sau depăşită”, a transmis Paul Anghel.

Un alt sfat se referă la solicitarea şi pătrarea bonului de casă, în eventualitatea în care clientul doreşte să reclame calitatea produsului.

”Avertizez asupra faptului că este interzis că produsele alimentare congelate să se recongeleze, acestea trebuie prelucrate imediat ce au fost decongelate”, a arătat Paul Anghel. Reprezentantul ANPC i-a mai sfătuit pe consumatori să nu cumpere alimente cu aglomerărilor de produs sub forma unor blocuri sau cu gheaţă în ambalaj, nici produse al căror ambalaj este murdar, degradat, nu este închis etanş şi nu asigura salubritatea produsului. Studentul din Timișoara acuzat că și-a ucis prietena, arestat preventiv pentru 30 de zile