De de la Revoluție încoace, Educația s-a confruntat mereu cu probleme. Fie că discutăm despre programe și metode eșuate, schimbări de tactică ori de metodologie, greve sau nemulțumiri ale profesorilor și elevilor, ministerul Educației se pare că nu scapă, orice ar face, de critici. Ultima nemulțumire a profesorilor se învârte în jurul salariilor, ei fiind extrem de supărați pe motivul că acestea ar merita o mărire, fiind prea mici conform cu munca depusă la catedră. Așadar au apărut disensiuni și critici privind acest subiect.

Cu toate astea, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie a ieșit de curând în spațiul public cu niște declarații menite să îi liniștească pe profesorii nemulțumiți de lefurile primite:


„Banii sunt prevăzuţi în buget, în Legea bugetului. Bugetul a fost aprobat. Nu înţeleg de unde să apară aşa ceva. Ministerul Educaţiei are prevăzut în buget banii (n.r. – pentru creşterile salariale) şi pentru 1 ianuarie şi pentru 1 septembrie. (…) Nu înţeleg de unde a pornit treaba aceasta, mai ales că Legea bugetului a fost promulgată. (…) Noi am prevăzut în buget banii respectivi. (…) Îi asigur pe colegii mei că vor fi aceste creşteri salariale”, a menționat în declarațiile sale ministrul Educaţiei.

Astfel, ministrul dă asigurări că tranșele măririlor se vor aplica începând de la 1 ianuarie și 1 septembrie, după cum declară aceasta, spunând că are toate aprobările necesare pentru a înfăptui promisiunile întrucât a primit asigurări de la Ministerul Finanțelor. PNL va respecta, conform declarațiilor legea salarizării.

„Noi am spus dintotdeauna: PNL respectă Legea salarizării. (…) Să lăsăm faptele să vorbească, şi nu manipulările altora”, a mai declarat aceasta ulterior.

În ciuda acestor declarații ale ministrului, există știri pe surse potrivit cărora nu ar exista, în realitate, bani pentru aceste măriri. Rămâne să analizăm situația în continuare și să vă ținem la curent cu eventualele schimbări și evenimente.

#News