Concurs de înot în Sena, anulat din cauza poluării

Anunțul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Nataţie

Sena
Sena

Competiţia test de înot în ape deschise, care trebuia să aibă loc duminică în Sena, a fost anulată din cauza poluării râului, a anunţat Federaţia Internaţională de Nataţie (World Aquatics), după ce a consultat în cursul nopţii ultimele rezultate ale analizelor apei, potrivit g4media.ro.

Apreciind calitatea apei „sub standardele acceptabile”, World Aquatics a subliniat: „Trebuie să continuăm să lucrăm cu Paris 2024 şi cu autorităţile locale pentru a ne asigura că există planuri de urgenţă solide pentru anul viitor”, când va avea loc evenimentul olimpic pe Sena în vara anului viitor.

Antrenamentul de vineri fusese deja anulat, cursa feminină fiind amânată pentru duminică, în speranţa că analizele bacteriologice se vor îmbunătăţi. Precipitaţiile abundente şi persistente de o săptămână în regiunea Ile-de-France au provocat revărsarea canalizărilor, poluând Sena. Federaţia internaţională este „dezamăgită de faptul că această calitate a apei a dus la anularea acestei Cupe Mondiale, dar sănătatea sportivilor trebuie să fie întotdeauna prima noastră prioritate”, a declarat Husain Al-Musallam, preşedintele World Aquatics. Federaţia „înţelege că proiectele de infrastructură vor fi finalizate şi vor aduce o îmbunătăţire semnificativă a calităţii apei pentru Jocurile Olimpice de anul viitor”, a adăugat World Aquatics, care a precizat că rămâne „entuziasmată” de ideea de a-i vedea pe înotători concurând în centrul oraşului. Valabilitatea polițelor Euroins, prelungită cu 3 luni de zile