Sute de zboruri ale companiei Lufthansa vor fi anulate vineri

Decizia a fost luată din cauza grevei piloților.

Compania germană Lufthansa va anula 800 de zboruri vineri, lucru care va afecta aproape 130.000 de pasageri, ca urmare a grevei de o zi anunțată de sindicatul piloților, potrivit antena3.ro. Potrivit sindicatului Vereinigung Cockpit (VC), negocierile salariale au eșuat, motiv pentru care piloții companiei aeriene vor declanșa o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopții. Din această cauză vor fi afectate atât serviciile de pasageri, dar și cele de marfă.

Conducerea Lufthansa a anunțat că anularea zborurilor va afecta activitatea aeroporturilor din Frankfurt și Munchen, mai multe zboruri trebuind să fie anulate și joi

„Sperăm să ne întoarcem la negocieri cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nu putem suporta creșterile de costuri asociate cu cererile VC”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa. Din cauza grevelor și a lipsei de personal, companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, au fost nevoite să anuleze mii de zboruri în această vară. Acest lucru a determinat formarea unor cozi mari pe marile aeroporturi,  lucru care i-a nemulțumit pe turiștii care au dorit să călătorească după ridicarea restricțiilor impuse de COVID-19.

Lufthansa s-a confruntat în acest an cu greve ale angajaților din domeniul securității și ale personalului de la sol, motivul fiind legat de salarizare

 Conducerea companiei aeriane a declarat că ia măsuri pentru a reduce efectele grevei piloților de vineri, dar ia în calcul anularea sau apariția unor întârzieri ale zborurilor în weekend. Michael Niggemann, membru al consiliului de administrație al Lufthansa responsabil pentru resurse umane, a declarat că oferta de majorare salarială este „foarte bună și echilibrată din punct de vedere social” . Lufthansa a oferit o majorare salarială de 900 de euro în plus la salariul de bază pe lună, aplicată în două etape, pe o perioadă de 18 luni. Biroul german pentru carteluri a interzis Lufthansa să încheie  acordurile de cooperare pe termen lung cu compania aeriană charter Condor, susținând că transportatorul național împiedică Condor să o concureze pe distanțe lungi.

Guvernul spaniol reduce TVA pentru gazele naturale