Cel mai bătrân bărbat din lume, în vârstă de 114 ani, a murit

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora avea 114 ani

Deces
Deces sursa foto pixabay

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, devenit în 2022 cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit Guinness World Records, a murit marţi la 114 ani. Anuntul a fost facut de familia sa şi autorităţile din ţara lui natală, potrivit stiripesurse.ro.

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani şi 253 de ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records. Tată a 11 copii, el avea în 2022 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi. Juan Vicente Perez Mora era agricultor. El s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii. „La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia. Copil ținut în cușcă și exploatat la o stână din Brașov