Valabilitatea polițelor Euroins, prelungită cu 3 luni de zile

Noul termen urmează să fie aprobat de Guvern

Polițele RCA de la Euroins ar putea avea o valabilitate prelungită, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Poliţele Euroins ar mai putea fi valabile încă trei luni, iar noul termen urmează să fie aprobat de Guvern prin ordonanță de urgență, potrivit ziare.com.

 Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus Ministerului Finanțelor prelungirea valabilității polițelor RCA încheiată la Euroins cu încă trei luni.

Acestea ar putea să expire în decembrie și nu la data de 8 septembrie, așa cum era programat inițial. Măsura ar urma să fie luată având în vedere că mulți dintre șoferii care au o astfel de poliță nu și-au încheiat încă una nouă. Șoferii care dețin o astfel de poliță de asigurare auto au două variante: fie își încheie o poliță nouă chiar de acum și se adresează FGA-ului pentru a primi o parte din banii înapoi, fie așteaptă decizia autorităților cu privire la prelungirea valabilității polițelor Euroins.

 Tribunalul Bucureşti a confirmat temeinicia cererii formulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi a dispus deschiderea procedurii falimentului Euroins România Asigurare Reasigurare la începutul lunii iunie.

 ASF a precizat la acea dată că atât persoanele care au suferit daune acoperite de poliţe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terţi asiguraţi RCA la societate, cât şi daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât şi clienţii societăţii, care solicită returnarea parţială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

 Copaci doborâți de rafale puternice de vânt în Hunedoara