Andreea Bălan, „tocată” mărunt pentru un sărut

Artista a postat o fotografie în care își sărută, pe obraz, una dintre fetițe

Andreea Bălan a intrat în „tocătorul” lupilor moraliști de pe rețelele de socializare, unde a postat o fotografie, aparent banală, sărutându-și una dintre fetițe, relatează Cancan. Atât le-a trebuit internauților că au și sărit să o „toace” mărunt pe artista care nu făcuse decât să-și arate afecțiunea față de propriul copil, printr-un sărut… pe obraz.

Internauții au început să o certe, fiecare în limita vocabularului, dar mai ales al gramaticii de care dispun. Dar asta este o altă problemă, ce nu face subiectul discuției.

La o privire mai atentă se vede bine că Andreea nu își sărută copila pe gură, așa cum este acuzată. Iar Andreea Bălan nu este singura care a fost „tocată” de opinia publică. O altă vedetă autohtonă intens criticată a fost Bianca Drăgușanu, surprinsă sărutând-o pe fiica sa, Sofia.

Andreea Bălan, sărutându-și copila pe obraz

Ce spun specialiștii

Una dintre metodele de creştere a copiilor subliniază cât de important este pentru cei mici să fie purtaţi, îmbrăţişaţi şi sărutaţi de către părinţi. Apropierea fizică a părintelui este necesară pentru dezvoltarea corespunzătoare a copilului. Şi nu este vorba doar de sărutul pe gură, ci şi de îmbrăţişări sau săruturi pe obraz.

În privința sărutului pe gură la copii, acesta nu este recomandat, atât din motive de inducere a unor conotații sexuale, odată cu trecerea anilor, cât mai ales din motive de igienă, relatează Totul despre mame.  Medicii avertizează că gura este una din zonele erogene ale corpului uman, iar sărutul îl poate deruta pe cel mic. Dr. Charlotte Reznick, psiholog la University of California UCLA, este de părere că sărutul copiilor pe gură creează confuzie. „Dacă începi să săruți copilul pe gură când este mic, când te oprești? Este extrem de bulversant”, spune Reznick, potrivit sursei citate. Un argument important al celor care se opun sărutului pe gură la copii este transferul de bacterii. Oamenii de ştiinţă au arătat că în timpul unui sărut pe gură de 10 secunde se face un transfer de până la 80 de milioane de bacterii către cealaltă persoană.

Citește și: Lasă-mă papa la mare, în Dubai! Fotografii senzuale cu Andreea Bălan