„Doar cine nu vrea să se vaccineze nu poate să facă acest lucru”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță face voluntariat la „maratonul” de la București

Cel de-al doilea maraton al vaccinării, din România, dar cel mai amplu, prin două locații (Sala Palatului și Biblioteca Națională) a atras pe lângă o mare de oameni dornici să se imunizeze și persoane publice, care prin prezența lor speră să aducă în conștiința populației necesitatea vaccinării împotriva Covid.

Printre cei prezenți se află și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care a ținut să precizeze și care vor fi schimbările de la centrele clasice, începând de mâine.

„Toate aceste elemente de tip maraton de vaccinare şi crearea noilor centre de vaccinare de tip drive thru să permită într-un număr cât mai mare accesul oamenilor la vaccinare. De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacităţii de vaccinare a fiecărui centru. Cred că în momentul de faţă doar cine nu vrea să se vaccineze nu poate să facă acest lucru. Majoritatea centrelor care primesc vaccin de la compania AstraZeneca vor primi de mâine vaccin de la compania Pfizer, în fiecare judeţ a rămas unul sau două centre de vaccinare cu acest tip de vaccin pentru persoane care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin”, a afirmat Gheorghiţă, citat de B1TV.

Alte maratoane, de săptămâna viitoare

În weekendul viitor, la Cluj Napoca și Iași se vor desfășura maratoane, în timp ce de duminica aceasta vor fi deschise și două centre de tip drive-thru, la Galați și Suceava. Astfel se ajunge la un total de șase centre de „vaccinare în parcare” după cele deschise la Deva, Cluj Napoca, Arad, București și Oradea.

În același timp, până marți, spitalele militare din Timișoara, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova și Iași vor fi deschise non-stop în scopul vaccinării în masă a populației. Până la raportarea de vineri, au fost vaccinate 3,529 milioane de persoane, din care peste 2,251 milioane cu ambele doze.

Citește și: Se deschid primele centre drive-thru din Moldova