Rușii aduși din Wuhan, mutați într-un sanatoriu din Siberia

Încă de când a început nebunia cu Coronavirus, tot felul de întâmplări inumane au început să inunde online-ul. Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și cu cei 140 de cetățeni ruși care au fost de curând evacuați din Wuhan, ca mai apoi să fie duși în Siberia, într-un sanatoriu.

Măsura este una cât se poate de corectă având în vedere că o răspândire a acestui virus ar putea să galopeze, cât ai zice China! Cu toate astea, nu putem să nu observăm situația critică în care acești oameni se află, fiind ținuți prizonieri în sanatoriul din Siberia.

Cei 140 de ruși nu au voie să părăsească incinta, fiind sub carantină și păziți de angajați ai Gărzii Naționale din Rusia.

Cu toate astea, oamenii au parte de cea mai bună tratație în interiorul sanatoriului, primind mâncare și haine, beneficiind, de asemenea, de vizite periodice din partea medicilor și de tratament medical, la nevoie.

„Carantina este destul de lejeră. Singurul inconvenient este că nu avem voie să intrăm în contact cu persoanele aflate în celelalte camere. Nu ieșim din camere. Ne aduc mâncare. Doctorii vin să ne verifice: ne iau temperatura, ne verifică gâtul și saturația de oxigen din sânge”, a spus Pavel Lichman, un model masculin evacuat din Wuhan. Acesta menționează că metoda lui pentru a-și menține atât sănătatea fizică, cât și pe cea mentală este practicarea exercițiilor fizice.

Ca să-și omoare plictiseala, rușii postează fotografii și filmulețe pe rețelele de socializare, care descriu stilul de viață pe care mai nou îl au.

Citește și: Decesele cauzate de Coronavirus, în creștere alarmantă

Iată și video-ul celor de la The Guardian, ce înfățișează realitatea crudă a „prizonierilor” ruși.

Citește și: Natalia Poklonskaia, deputat rus: coronavirusul urmărește distrugerea economiei Chinei

#News