Foto: Iulia KELT

IGSU, ca niște eroi

De câte ori ne e milă de vreo pisicuță ce s-a urcat mult prea sus în vreun copac, iar noi nu ne putem urca după ea, pentru că aceasta s-a urcat mult prea sus, chemăm pompierii. Și tot de atâtea ori, aceștia, oameni inimoși de felul lor, ne vin atât nouă, cât și animalului aflat la grea încercare, în ajutor.

De câte ori avem parte de inundații, cine ne scoate, oare, din nămol, dacă nu tot ei, angajații IGSU? Ca să nu mai discutăm despre multele situații în care aceștia își riscă viețile prin incendii, pentru a salva vieți omenești ori bunurile cele mai de preț ale nefericiților!

Citește și: De frica Coronavirusului, chinezii își ucid animalele

IGSU, Salvatori pentru animale

Probabil că ați citit deja despre cazul înduioșător al casei incendiate unde, din pricina fumului înecăcios, doi cățeluși și o pisicuță au avut nevoie de eforturi supraomenești pentru a fi readuși la viață. Ei, bine, pompierii vrânceni nu au stat pe gânduri și au făcut tot posibilul pentru a ajuta animăluțele să trăiască. Într-o lume în care majoritatea face rău intenționat animalelor, pompierii din Vrancea au pus viețile animăluțelor pe picior de egalitate cu viața omului.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania scria pe Facekook:

„Pompierii vrânceni, îngeri salvatori pentru trei cățeluși și o pisică!

În această dimineață, cele patru animăluțe au fost scoase de pompieri dintr-o locuință incendiată. Din cauza fumului dens de la interior, doi dintre cățeluși și pisica s-au intoxicat, iar colegii noștri au depus eforturi susținute pentru a-i readuce la viață. Spre fericirea pompierilor și a stăpânei necuvântătoarelor, acestea au răspuns manevrelor de resuscitare.”

Ghetele mele sunt și ale tale

Și, nu, pompierii nu se dovedesc a avea o inimă mare doar atunci când e vorba despre animale, ci și atunci când vorbim despre oameni. Un exemplu grăitor îl reprezintă chiar gestul de bunătate al unui pompier sucevean, care a renunțat la ghetele din echipamentul său pentru a-l încălța pe un șofer de tir polonez ce își pierduse încălțările din pricina unui accident, accident la care eroul nostru venise să dea o mână oficială de ajutor.

„Mai rar așa oameni! Am fost impresionați de gestul pompierului sucevean, care i-a oferit unui cetățean bocancii lui de schimb!

Șoferul polonez al unui tir, care s-a răsturnat noaptea trecută la Păltinoasa, Suceava, a rămas fără încălțări… Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii și a fost nevoit să le lase acolo.

Plutonier adjutant Doru Boca, șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri l-a „încălțat” pe șoferul polonez cu proprii bocanci de schimb.

Partenerul său de drum, șoferul de rezervă, a fost transportat la spital cu o rană ușoară la cap, însă acesta a rămas la locul accidentului, iar bocancii dăruiți de Doru Boca s-au dovedit a fi de mare folos pentru el.

Chiar dacă e un gest normal, omenesc, îl felicităm pe colegul nostru, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac!”, scria IGSU pe Facebook.

Și noi vă mulțumim, dragi pompieri! Vă mulțumim pentru că ați reușit împreună să rămâneți una dintre puținele instituții nepătate. Dacă pentru oricare alta am avea liste întregi de nemulțumiri și plângeri, împotriva voastră chiar nu avem ce să spunem, oricât am încerca să fim de cârcotași.

A, ba da, ar fi ceva: sunteți eroii noștri!

Citește și: Un nou caz de cruzime contra animalelor. Cai bătuți de Bobotează

#News