Sursa foto: FACEBOOK

La Palatul Copiilor, un brad format din 19 mii de doze de vaccin atrage privirile tuturor. Bradul „altfel” împotriva noului coronavirus are o înălțime de 3 metri și o anvergură de 2,2 metri. De asemenea, la baza bradului au fost așezate câteva cutii de cadouri și o căsuță, ele fiind realizate tot din doze de vaccin.

Reprezentanții RO Vaccinare au transmis un mesaj pe pagina lor de Facebook, prin are anunță că bradul de anul acesta reprezintă un „brad pro sănătate și pro viață.”

Brad de Crăciun, simbol al luptei împotriva pandemiei de COVID-19

Bradul a fost „împodobit” cu miile de doze de vaccin după sute de ore de muncă a personalului din centru.

„Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!”, au transmis reprezentanții RO Vaccinare, pe pagina oficială de Facebook.

Cristian Radu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, a spus că cei 200 de mii de beneficiari au pus umărul la ridicarea bradului format din dozele de vaccin. Mai mult, el a menționat faptul că munca de proiectare a bradului a început încă din martie, când s-a deschis centrul.

 „Munca fizică a durat în jur de o lună, după ore de program, iar la această activitate au participat toți cei care lucrează în centru. Însă fără ajutorul celor aproximativ 200.000 de beneficiari care s-au vaccinat nu ajungeam aici”, a declarat doctorul Cristian Radul, relatează  Click.ro.

Reamintim că în țara noastră, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 7,7 milioane de români au ales să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Totodată, s-au folosit peste 14 milioane de doze de vaccin.  De asemenea, peste 1,5 milioane de români și-au făcut deja doza booster.

Cu toate acestea însă, ritmul vaccinării este într-o scădere față de începutul campaniei de vaccinare. Românii sunt mai relaxați datorită numărului mic de noi cazuri cu COVID-19. Medicii avertizează că la începutul lunii ianuarie, noua tulpină sud-africană va deveni dominantă, iar cazurilor vor crește considerabil.

Vin sărbătorile de iarnă, dar cum le vom petrece în al doilea an de pandemie