Sursa foto: Cosmopolitan

Un bărbat de 72 de ani, din dragoste pentru amanta sa, a furat de la compania pe care o conducea nu mai puțin de 1 milion de euro. Elvețian de origine, bărbatul a mărturisit polițiștilor că a cedat la solicitările ei.

Timp de 10 ani de zile, bărbatul a deturnat în perioada 2008-2018 aproape  1 milion de euro din încasările zilnice. El a luat această decizie pentru a întreține pe amanta lui româncă.

Dragostea dintre un elvețian și româncă, „evaluată” la 1 milion de euro

Elvețianul a ajuns în fața anchetatorilor pentru fals în înscrisuri și delapidare în formă continuă. Bărbatul modifica rapoartele de numerar și ștergea urmele banilor retrași. Majoritatea banilor a ajuns la românca pe care a întâlnit-o într-un club de noapte din Cantonul Ticino.

„M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea şi de aceea am cedat la solicitările ei”, a declarat bărbatul de 72 de ani în faţa Curţii de Asistenţă Penală, scrie laregione.ch. Mai mult, bărbatul a declarat că își cere scuze pentru ceea ce a făcut. El a reușit să restituie jumătate din banii pe care i-a luat în cei 10 ani și i-a împărțit alături de amanta sa stabilită în România.

„Repet: vreau să înapoiez banii la Gestione Stalvedro SA. Este o companie pe care am condus-o timp de 30 de ani cu implicare, făcându-mi mereu treaba cu dedicare, mai puţin în această perioadă de delapidare”, a încheiat elveţianul, relatează sursa citată.

Conform avocatului său, bărbatul era foarte fragil din punct de vedere emoțional, iar românca a reușit să îl înșele, profitând de naivitatea bătrânului. De asemenea, avocatul său a mai mărturisit că bărbatul înșelat și-a dedicat toata viața pentru a ajuta pe alții, iar moarte mamei sale l-a distrus.

„A fost zguduit de moartea mamei sale. Fragil din punct de vedere emoţional, el a fost înşelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală şi a făcut aceste greşeli. Este un om distrus, singur şi deprimat”, a mai precizat avocatul său.

Directorul ce a fost înșelat de româncă a primit doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, el fiind obligat, totodată, să plătească restul banilor de 470 de mii de euro.

Liviu Dragnea a plecat de acasă. Irina și-a șters „urmele”