O grupare infracţională de bulgari şi români care manipulau evenimente sportive, anihilată de Interpol

Membrii grupului aveau acces la informaţii despre meciuri înaintea caselor de pariuri

Interpol
Interpol sursa foto Wikipedia

Poliţia Naţională Spaniolă, în cooperare cu Agenţia de Administrare Fiscală din Spania, Europol şi Interpol, a destructurat un grup de crimă organizată. Grupul este suspectat că a manipulat evenimente sportive şi că a folosit tehnologie prin satelit pentru a obţine informaţii despre desfăşurarea unor meciuri la casele de pariuri, potrivit g4media.ro.

23 de suspecţi au fost arestaţi, inclusiv unul dintre liderii grupului, care a fost reţinut în baza unui mandat internaţional emis de Interpol

.Operaţiunea a început în anul 2020, poliţiştii spanioli descoperind o serie de pariuri sportive online suspecte, la evenimente internaţionale de tenis de masă. În urma analizei datelor disponibile, anchetatorii au stabilit înfiinţarea unei reţele infracţionale formată din cetăţeni români şi bulgari. Membrii reţelei au aranjat meciuri în afara Spaniei, mituind sportivi, în principal din România şi Bulgaria. Odată ce rezultatele erau stabilite, membrii grupării criminale, cu sediul în Spania, făceau pariuri online pe scară largă.

În cursul anchetei, poliţiştii au descoperit un proces infracţional, în care grupul de crimă organizată avea acces la informaţii despre meciuri înaintea caselor de pariuri, ceea ce le permitea să plaseze pariuri cu un profit sigur.

Prin intermediul tehnologiei avansate, aceştia au accesat fluxuri video live din întreaga lume, direct de pe stadioane, terenuri şi arene. Interceptarea acestor semnale le oferea avantaj faţă de casele de pariuri, care se bazau pe fluxuri şi transmisii prin satelit mai lente pentru aceleaşi evenimente. Procesul s-a repetat în ligile de fotbal din Asia şi America de Sud, Liga Naţiunilor UEFA, Bundesliga, meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 şi turneele de tenis ATP şi ITF. Deşi a încasat profituri substanţiale, grupul infracţional a evitat să fie depistat, utilizând identităţile unor terţi şi diverse conturi bancare pentru a plasa pariuri, fără a trezi suspiciuni. Printre cei arestaţi se numără şi un reprezentant al unei mari case de pariuri care, în colaborare cu grupul infracţional, a validat pariurile online făcute de reţeaua criminală, potrivit informaţiilor interpol.int. Interlopul Genică Boenică va fi adus în țară