Un gălățean a primit un mesaj în care era informat că e infectat cu Covid, deși nu-și făcuse testul. Nu este vorba despre o eroare sau despre o glumă, pentru că mesajul primit de bărbat a fost trimis din partea clinicii unde acesta și-a făcut analize. Cu toate acestea, gălățeanul nu a efectuat testul pentru descoperirea infecției cu coronavirus, ci anualele analize la sânge și un exudat faringian. A ales o clinică privată și a ales să aștepte rezultatul care a venit în timpul nopții, prin intermediul unui mesaj.

”Dacă testul nu avea cum să mi se facă, e clar că s-a greşit numărul. Probabil că cineva care chiar are Covid se plimbă liniştit printre noi. Noaptea la 22.36 am primit un SMS de pe un număr scurt prin care anunța că sunt pozitiv, eu nefacându-mi niciun test COVID. A urmat o bâlbâială a autorităţilor, atât a companiei care făcea analizele medicale, cât și a celor de la DSP pe care i-am sunat și i-am întrebat dacă sunt în baza lor de date ca fiind pozitiv COVID ”, a declarat Răzvan Postolache.

Reprezentanții clinicii ridică din umeri, insistă pe faptul că vor investiga cazul și par să se lupte cu o încurcătură fără precedent. Bărbatul a decis să nu rămână indiferent și s-a adresat Direcției de Sănătate Publică Galați pentru a mai multe informații. S-au făcut investigații pe platforma instituției, dar situația a rămas fără vreo concluzie. Gălățeanul nu figura nici pe lista celor pozitivi de Covid, dar nici pe cea a celor negativi.

”Noi am concluzionat că ar fi putut exista posibilitatea ca cineva să se fi folosit de numărul dumnealui de telefon sau la laboratorul unde domnul și-a făcut analizele să fi fost o eroare și cineva sa fi notat numărul lui de telefon pe o altă fișă de înregistrare” , a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galați.

”Compania noastră nu transmite rezultatele analizelor prin SMS, ci doar informează pacienții, prin intermediul acestui canal, cu privire la disponibilitatea rezultatelor analizelor efectuate în cadrul Laboratorului. SMS-ul apărut în spațiul public ca fiind trimis în numele companiei noastre nu a fost trimis de compania noastră”, declară reprezentantul clinicii.

Rămas fără răspunsuri, bărbatul a afirmat că va depune o plângere la poliție.

Citește și: CNSU anunță lista oficială de restricții

#News