Munții Stâncoși se află, majoritar, în Statele Unite ale Americii, întinzându-se, de asemenea, și pe suprafața Mexicului, însă și în Canada, însumând aproximativ 5.000 km, pe o lățime maximă de 600 km (în statul Colorado – SUA).

Citește și: Muntele Rushmore, templul președinților americani

În Statele Unite ale Americii, Munții Stâncoși, sau așa cum mai sunt aceștia numiți „Rockies”, ocupă teritorii din Montana, Idaho, Wyoming, Colorado și New Mexico. Lanțul muntos este desăvârșit de cel mai înalt vârf, Muntele McKinley, cu o altitudine de 6.194 m., următorul pe lista „înălțimilor” fiind Muntele Logan, din Canada, cu 5.959 m.

Citește și: Yellowstone, cea mai frumoasă rezervație naturală a Statelor Unite ale Americii

Munții Stâncoși, de la geografie la filmografie

Pe lângă multitudinea de western-uri atât filmate, cât și cu acțiunea desfășurată în Munții Stâncoși, poate cel mai cunoscut film non-western este „The Shining”, adaptare a romanului cu același nume, scris de Stephen King. „The Shining”, în regia lui Stanley Kubrick își desfășoară acțiunea în mijlocul munților statului Colorado. Alte pelicule care înfățișează Munții Stâncoși: Ink, Away We Go, Imagine That, The Frozen, The Five, Broken Roads, Dear Elenor sau Identity Thief.

Cel mai cunoscut western care aduce în discuție Munții Stâncoși este, poate, omonimul „Rocky Mountain”, ecranizat în 1950, avându-l pe Errol Flynn în rolul principal.

Citește și: Viză pentru America, de la visul american la realitate

#News #USANews #MunțiiStâncoși