Compania Google vrea să construiască un centru de date în Germania

Investiția va fi făcută pe aproape 30 de hectare de teren în districtul Schenkendorf din Mittenwalde.

Google intenţionează să construiască un centru de date în Germania, pentru zona Berlin-Brandenburg, pe o suprafata de teren situat la 20 de kilometri sud de aeroportul Berd, potrivit g4media.ro. Noua investitie a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Google.

Centrul de date va fi construit pe aproape 30 de hectare de teren în districtul Schenkendorf din Mittenwalde, între autostrăzile L30 şi A13

Potrivit purtătorului de cuvânt al Google, Ralf Bremer, compania a iniţiat cumpărarea unui teren în Mittenwalde, luand in calcul si alte variante în regiune. Purtatorul de cuvant a precizat ca sunt necesari paşi suplimentari înainte de preluarea finală, compania fiind încântara să continue planurile care vizează Berlin-Brandenburg. Se pare însă că nu există încă o autorizaţie de dezvoltare care să permită construirea unui potenţial centru de date, neexistand nici un angajament ferm al companiilor locale de furnizare a energiei necesar pentru alimentarea centrului. Ministrul Economiei, Muncii şi Energiei din Brandenburg, Jörg Steinbach, a declarat că se aşteaptă la un impact economic pozitiv în regiune. „Sunt veşti bune, Brandenburg şi Berlin vor beneficia de acest lucru”, a mai spus el.

Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume

A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul foarte mare, format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri, documente, quizuri și directoare web. Acesta mai conține și jocuri distractive ”easter eggs” care pot fi găsite căutând ”google hacks”.

Un bărbat din Bihor crește un corb pe care îl consideră un membru al familiei