Gabriela Firea, mesaj cu ocazia zilei internaționale a vârstnicilor: Partidul Social Democrat nu va renunța la proiectele prin care statul susține familia, tinerii și pensionarii din România

Persoanele trecute prin viață nu trebuie considerate o povară pentru societate, consideră Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj de felicitare seniorilor, cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice. Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Firea a declarat că vârstnicii sunt parte din viața noastră, trebuind sprijiniți să rămână activi cât mai mult și prețuiți pentru toată experiența acumulată de-a lungul anilor. Gabriela Firea amintește că există o vorbă înțeleaptă care spune că cine nu are bătrâni, să-și cumpere, fiind foarte mult adevăr în aceste cuvinte.

În opinia ministrului Familiei, persoanele trecute prin viață nu trebuie considerate o povară pentru societate, ci un ajutor, trebuind susținut cât mai mult conceptul de îmbătrânire activă

Vârstnicii care încă pot lucra trebuie sprijiniți să o facă, dacă își doresc asta, a mai declarat Gabriela Firea.

” La ședința organizației PSD București am sărbătorit, în avans, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată în fiecare an la 1 Octombrie. Invitații noștri au fost o parte dintre membrii Organizației de Pensionari Social-Democrați din Capitală, oameni de toată nădejdea, plini de energie și implicare”, a scris Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea: Partidul Social Democrat nu va renunța la proiectele prin care statul susține familiile, copiii și pensionarii din România

Partidul Social Democrat nu va renunța la proiectele prin care statul susține familiile, copiii și pensionarii din România. Ne-am luat un angajament ferm că vom dezvolta politici sociale prin care să asigurăm un nivel de trăi decent pentru toți românii”, a transmis Gabriela Firea.

Aceasta atrage atenția asupra faptului că populația României îmbătrânește într-un ritm alert, fiind deja peste 5,5 milioane de persoane peste 60 de ani. Din acest motiv, este obligatoriu ca politicile publice din următorii ani să aibă în vedere și menținerea cât mai mult în activitate a vârstnicilor care-și doresc acest lucru.

„Sigur că zilele pe care le trăim nu sunt ușoare, însă Partidul Social Democrat nu va renunța la proiectele prin care statul susține familiile, copiii și pensionarii din România. Ne-am luat un angajament ferm că vom dezvolta politici sociale prin care să asigurăm un nivel de trăi decent pentru toți românii”, a transmis Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea anunță noi măsuri de sprijin pentru tinerii aflați în grija statului