Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O femeie din California a trăit șocul vieții ei în momentul în care a primit un telefon din Idaho.

La capătul celălalt al firului, vocea spunea că  pisica ei pierdută a fost găsită după nouă ani.

Susan Moore, o femeie din Clovis, California, și-a pierdut pisica, pe numele de Harriet

Harriet a dispărut cu nouă ani în urmă, iar soțul femeii, Brian Ellison, a presupus, cu tristețe, că felina a fost ucisă de un coiot.

Familia o adoptase pe Harriet pe vremea când era doar un pisoi abandonat într-un adăpost.

Pisica a dispărut când avea vârsta de 3 ani

Am fost foarte supărați când pisica noastră a dispărut. Eram foarte atașați de Harriet”, a povestit bărbatul reporterilor de la The Washington Post, precizează publicația Upi.com.

Soția bărbatului a povestit că a fost sunată, în data de 19 septembrie. Apelul a venit din partea asociației Kootenai Humane Society din Hayden, situată în Idaho.

Potrivit apelului, Harriet a fost găsită rătăcind pe străzile din Hayden, la mai mult de 1.000 de mile de Clovis. Microcipul felinei le-a oferit lucrătorilor de la adăpost informațiile de contact ale familiei Moore.

De teamă că nu își va recunoaște familia, stăpânii au decis să doneze pisica unei îngrijitoare de care felina se atașase

Maureen Wright, o voluntară de la adăpostul de animale, în vârstă de 75 de ani, i-a rugat pe stăpânii pisicii să fie de acord cu adopția acesteia.

Wright a spus că pisica se înțelege bine cu câinii pe care îi are acasă. Prin urmare, Moore și-a dat acordul pentru ca Harriet să rămână cu îngrijitoarea.

Este frumoasă și o iubesc mult. Aici va avea o casă pentru tot restul vieții”, a transmis noua stăpână.