Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un studiu oficial va analiza dacă alimentele şi băuturile pot fi îmbogăţite cu vitamina D, cu scopul de a reduce deficienţele în materie de sănătate”, a anunţat Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătății.

Conform experților în sănătate, unul din șase adulți se confruntă cu o carență de vitamina D.

De asemenea, va fi analizată utilizarea mai mare a suplimentelor, ministrul din Marea Britanie făcând apel la experţi şi la grupurile de pacienţi să vină cu dovezi, potrivit The Guardian, citat de Descoperă.ro.

Aproape 20% dintre copiii din Marea Britanie au niveluri de vitamina D mai mici decât recomandările guvernamentale

Conform studiilor, această vitamină este esenţială pentru sănătatea oaselor, iar persoanele din comunitățile dezavantajate sau vârstnicii au acces limitat la aer liber.

Prin urmare sunt mai susceptibile de a avea niveluri mai scăzute de vitamina D, care este esenţială pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor şi pentru îmbunătăţirea anilor de viaţă trăiţi în condiţii de sănătate bună.

Experții sunt de părere că toţi adulţii şi copiii ar trebui să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de 10 micrograme de vitamina D în lunile mai întunecate dintre octombrie şi martie

Am lansat această cerere de dovezi pentru a identifica modalităţi inovatoare prin care putem încuraja oamenii să îşi crească aportul de vitamina D şi să ajutăm oamenii să trăiască mai mult, mai sănătos şi mai fericit”, a adăugat Sajid Javid.