Bebelușul cu „super-puteri” anti-Covid

În urma unor investigații amănunțite s-a constatat că bebelușul este, în mod automat, imun infectării cu Covid-19

O femeie care s-a infectat cu Coronavirus în luna martie a acestui an, a născut un copil cu anticorpi împotriva virusului SARS-COV2. Femeie, originară din Singapore, era deja însărcinată în momentul infectării, declară agenția de știri Reuters. Între timp, femeia s-a însănătoșit, la rândul ei, având parte de o formă ușoară a bolii și fiind externată după numai două săptămâni și jumătate de la infectare.

Copilul s-a născut la termen, în luna noiembrie, fără a prezenta simptome ale bolii. Mai mult decât atât, în urma unor investigații amănunțite s-a constatat că acesta este, în mod automat, imun infectării cu Covid-19.

„Doctorii mei cred că am transferat anticorpii Covid-19 către el în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan, mama bebelușului norocos cu „super-puteri” anti-Covid.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) încă se menține sceptică cu privire la trasmiterea virusului de la mamă la făt, în cazul unei infectări a mamei pe durata sarcinii. Întrebat, reprezentantul OMS a declarat că încă nu există informații suficiente ca să se poată trage o concluzie în acest sens. Ceea ce se știe, însă este că nu s-au găsit virusuri active în mostre de lichid amniotic sau în laptele matern.

La rândul lor, medicii din New York au publicat un material în luna octombrie, în revista de profil JAMA Pediatrics în care punctau faptul că trasmiterea Covid-19 de la mame la nou născuți este un fenomen destul de rar.

Citește și: Mâncare caldă pentru medici și pentru săraci, un proiect de la oameni pentru oameni

#News