Rafila, în dezacord cu practicile de la Găești

„Eu personal nu sunt de acord, eu trebuie sa fac o organizare a vaccinării”, a declarat medicul Rafila, despre situația de la Spitalul din Găești

Auzind despre situația excepțională de la Spitalul din Găești, medicul Alexandru Rafila și-a manifestat dezacordul cu privire la practicile managerului spitalului, doctor Laurențiu Belușică. Reamintim că, în cursul zilei de ieri, managerul Spitalului din Găești declara că dozele de vaccin anti-Covid rămase neutilizate urmează să fie dăruite oricărui cetățean își dorește să se vaccineze, indiferent de etapa în care acesta este încadrat.

Alexandru Rafila vrea reglementări emise de Ministerul Sănătății

Astfel, reprezentantul OMS Alexandru Rafila a declarat că practica nu este una potrivită situației actuale, adăugând că trebuie să existe o reglementare emisă de Ministerul Sănătății prin care să se dea dispoziția utilizării tuturor dozelor de vaccin, astfel încât să nu se mai ajungă la situația creată la Spitalul din Găești, situație care nu este agreată de Alexandru Rafila, după cum reiese chiar din declarația acestuia.

„Eu personal nu sunt de acord, eu trebuie sa fac o organizare a vaccinării, chiar chem un numar mai mare de persoane în așa fel încât sa folosesc toate dozele. Ministerul Sănătății trebuie sa emita un act oficial care să reglementeze folosirea acestor doze.(..) Nu pot să fac o doză si sa nu ii fac a doua doza. Aceasta situatie trebuie reglementată.” a declarat Alexandru Rafila.

În cursul zilei de ieri, managerul Spitalului din Găești explica motivul deciziei sale, de a oferi vaccinul oricărui cetățean și-l dorește: „Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze”.

Citește și: Dar din dar se face rai, la Spitalul din Găești

#News