Euronews ajunge în România. Se va lansa un nou canal de știri

Potrivit declarațiilor, Euronews Romania se dorește a fi mai mult decât un canal de știri: o platformă educațională

Unul dintre cele mai mari canale media din Europa, Euronews, a anunțat că își va deschide o stație de știri și în România. Canalul se anunță a fi unul independent și, conform propriei descrieri „imparțial și ancorat în ADN-ul european”.

Potrivit declarațiilor, Euronews Romania va beneficia de o echipă de jurnaliști români, aleși „pe sprânceană” care se vor ghida după valorile care au consacrat gigantul media, de-a lungul timpului.

„Imparțial și ancorat în ADN-ul european, Euronews a oferit, mereu, o perspectivă aparte asupra știrilor zilnice. Întocmai politicii editoriale Euronews, și Euronews Romania va trata subiectele echilibrat, cu acuratețe și, nu în ultimul rând, obiectiv, oferind o perspectivă europeană asupra evenimentelor curente”, este declarația oficialilor canalului media.

Noul canal de știri va opera în colaborare cu Universitatea Politehnica din București (UPB), cu ajutorul stațiilor deschise în Albania și Georgia.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB) a declarat că sosirea Euronews în România ar putea aduce echilibru și „o nouă voce dinamică și obiectivă” pe scena presei românești, încercând să-i determine pe oameni să se implice activ în societatea românească.

Canalul național de știri va include atât o televiziune, cât și o publicație online care va sintetiza cele mai importante știri ale zilei.

Citește și: Tele7ABC emite din nou. Deocamdată, online

#News