Foto: Pixabay.com

Două case și mai multe mașini au fost distruse de un incediu de vegetație ce a izbucnit la periferia Atenei, flăcările avansând rapid din cauza vântului puternic, informează Digi24.

La fața locului au fost mobilizați peste 100 de pompieri ce au reușit să evacuze zeci de persoane, fără ca cineva să fie rănit. Autoritățile au anunțat cetățenii din Ano Voula și din împrejurimi să-și părăsească locuințele din cauza flăcărilor ce s-au răspândit rapid.

Oamenii din alte patru zone au fost obligați să-și părăsească locuințele din cauza incendiului ce a scăpat de sub control, a anunțat primarul orașului Voula, Grigoris Konstantelos.

„Sezonul incendiilor” în Grecia. Sute de pompieri urmează să fie mobilizați pentru perioada de vară

Reamintim că în urmă cu un an, din cauza celui mai mare val de căldură din ultimele decenii din Grecia, peste 100 de mii de hectare de pădure și terenuri agricole au fost distruse.

Pentru a evita un astfel de dezastru, peste 200 de pompieri și echipamente furnizate de alte țări ale Uniunii Europene vor fi trimise în Grecia. La această operațiune vor participa țări precum Bulgaria, Finlanda, Franţa, Germania, România şi Norvegia, fiind coordonată de Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat un plan de acțiune pentru limitarea incendiilor de pădure, pompierii fiind mobilizați în Atena, în Peninsula Peloponez, lângă Tripoli, şi în centrul Greciei, în apropiere de Larisa.

De asemenea, peste 90 de elicoptere și avioane de stingere a incediilor vor fi trimise pentru a lupta împotriva flăcărilor, iar militarii vor patrula pentru a localiza din timp incendiile.

În 2021, peste 100 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor ce au distrus sute de mii de hectare de teren agricol și păduri.

Citește și articolul: Noi reguli în Grecia, de sărbători